Un duplex din București cu trepte care plutesc și o imensă pădure în living

Un duplex din București cu trepte care plutesc și o imensă pădure în living

Birou sub scară, open space de aproximativ 70 de metri pătrați, un dormitor matrimonial cu patul în mijloc și o cameră de fetiță mai delicioasă ca o vată de zahăr. Sunt doar câteva din punctele forte ale unui duplex din București, de 170 de metri pătrați. Designerii au personalizat amenajarea prin esențe lemnoase, elemente naturale și detalii de efect.

O familie cu o fetiță de nouă ani a cumpărat un duplex în București cu zona de zi la primul etaj, iar la etaj spațiile de noapte: două dormitoare, dressing și baie.

Amenajarea a început cu scara și peretele pe dublă înălțime din living.Parterul se desfășoară ca un open space generos, cu zonă de relaxare, dining și bucătărie.Baia matrimonială folosește finisaje și texturi naturale - plăci ceramice cu aspect de marmură și lemn.

Ecourile naturii în fiecare cameră

Echipa Studio 2.1 a propus un stil de amenajare modern, minimalist, cu materiale naturale, în nuanțe neutre, cu accente metalice prețioase. Arhitecții au mai amenajat anul trecut un duplex minimalist cu living pe două etaje .

Scara e punctul forte al zonei de zi, dar a constituit și principala provocare: „Având trepte în consolă, a trebuit să realizăm o structură metalică, calculată minuțios pentru a suporta greutatea, pe care am ancorat-o în peretele exterior. Și montajul tapetului pe dubla înălțime a reprezentat o provocare, însă totul a ieșit conform proiectului”, declară Cristina. Scara e realizată împreună cu Haute Couture Metal , iar tapetul ce redă o pădure stilizată este de la Rebel Walls . La început, beneficiarilor li s-a părut prea îndrăzneț tapetul, dar s-au lăsat convinși de arhitecți și până la urmă l-au acceptat. acum spun că nici nu și-ar mai putea imagina casa altfel și le place foarte mult, fiind elementul spectaculos din zona de zi.

Arhitecții au ales o canapea gri amplă și confortabilă, poziționată spre peretele cu televizorul.

Locul de luat masa e așezat între bucătărie și canapea. E marcat vizual și printr-o zonă placată cu marmură, ce servește ca dulap pentru zona de hol.

În bucătăria deschisă, arhitecții au proiectat un mobilier minimalist, din MDF alb. Pentru peretele dintre corpuri (porțiunea denumită „splashback”), au ales o placare de sticlă galbenă – un accent cromatic cu efect de energizare a spațiului, ce se regăsește și în scaunele de bar pentru locul de mic-dejun și pernuțele canapelei. Un alt element revitalizant este peretele cu mușchi verde din zona de bar.

Ce se ascunde în spatele patului?

La etaj se află dormitoarele – fiecare are parte de intimitate și de spațiu suficient. Dormitorul matrimonial trebuia să fie cât mai special, așa că arhitecții au venit cu ideea de a poziționa patul cu tăblie până în tavan în centrul camerei. În spatele lui, au pus dressingul – prin această alegere originală, zona cu haine este separată vizual de spațiul dedicat somnului. Nimeni nu vrea să vadă o mulțime de haine înainte să adoarmă.

Paleta cromatică neutră și accentele de auriu din corpurile de iluminat și tapet aduc eleganță zonei de dormit. În partea stângă, în spatele noptierei, oglinda creează o iluzie optică și echilibrează golul intrării în dressing din partea dreaptă a patului.

Decor de poveste în camera fetiței

Camera și baia fetiței de nouă ani integrează elemente roz, culoarea ei preferată.

„Pentru dormitorul fetei, am realizat un scenariu de poveste: nori, păsări și baloane, idee susținută și de prezența unui covor alb ca un nor, de jocul liniei de lemn care pornește de la birou și continuă pe perete devenind rafturi de depozitare care se prelungesc în zona dressingului”, explică Cristina.

Baia fetiței preia paleta cromatică din dormitor, prin mozaicul ceramic roz-somon de la Vidrepur, găsit la Delta Studio , și semnul luminos „Hello” de la Kare Design . Mobilierul alb are o notă jucăușă dată de butonii diferiți.

Gresia și faianța cu aspect de marmură aduc o notă prețioasă în baia micuței domnișoare.

Și în baia matrimonială, materialele naturale oferă un impact pronunțat spațiului: marmură albă și neagră, lemn pentru zona lavoarului.

Deasupra vasului de toaletă și bideului, în peretele care maschează rezervoarele îngropate, s-a creat o nișă, acoperită cu hexagoane de marmură neagră de la PiatraOnline .Echipa Studio 2.1 care s-a ocupat de proiect: arh. Cristina Caradim, arh. Radu Caradim, arh. Emanuel Budaes, arh. Andreea Istrate.

Foto: Sabin Prodan


Leave a comment