Crem, bej-nisip, stejar natur, grej, gri deschis, gri ciment: livingul unui apartament din Pipera trece prin toată paleta cromatică a nuanțelor neutre. Rezultatul: un spațiu călduros și primitor, ce a devenit locul preferat al familiei.
Un apartament din Pipera, cartier din nordul Capitalei, are trei camere și o suprafață de 78 de metri pătrați. Proprietarii l-au cumpărat la începutul anului 2020 pentru că își doreau să locuiască într-un complex nou, liniștit, cu pază și locuri de joacă pentru fetița lor. Au început să îl amenajeze în luna martie, împreună cu designerul de interior Cristian Pătrașcu . Proprietarii au vrut să păstreze canapeaua bej, masa de dining și patul din locuința anterioară. Iar din punct de vedere cromatic, și-au dorit o paletă de culori neutre cu inserții de auriu.
Pentru că este cel care creează prima impresia la intrarea în apartament, Cristian a acordat atenție specială holului. În capătul lui a montat un dressing realizat pe comandă, cu uși ce combină o serie de șipci de lemn în nuanțe neutre, cu oglindă între ele. Și cum livingul nu beneficiază de suficientă lumină naturală, a continuat și în living în aceeași paletă de tonuri cât mai deschise, cu un finisaj tip oglindă pentru ușile dulapului de lângă geam.
În dreptul ușii de sticlă ce duce spre balcon, a montat un dulap cu uși de oglindă cu finisaj auriu. Astfel, oglinda dublează lumina naturală care ajunge în living. Mobilierul de bucătărie are un design modern, minimalist, compus din trei nuanțe de alb, negru și lemn. Splashback-ul este din sticlă colorată neagră, iar blatul închis la culoare este de la Egger . „Am delimitat cumva zona bucătăriei și la nivelul tavanului, prin spoturile pe șină, achiziționate de la Ioooi ”, explică Cristian.
Amenajarea a durat trei luni, iar bugetul a fost de 19.000 de euro. Mobilierul pe comandă a costat cel mai mult, aproximativ 10.500 de euro, și a fost lucrat cu cei de la AG Expert Mobila . Restul bugetului a mers către piesele standard de mobilier, electrocasnice, finisajele pereților (tapet, vopsea) și manoperă.
În dormitorul lor, soții își doreau mai mult loc de depozitare, prin urmare Cristian a încadrat zona de TV într-un dressing, pentru a câștiga astfel spațiu. Celălalt dressing din dormitor are uși glisante, pentru ca spațiul redus dintre el și pat să poată fi folosit în mod adecvat.
Dormitorul fetiței are o paletă cromatică mult mai vie. Tapetul din spatele patului este de la Rebel Walls.
Tips&tricks pentru amenajare de la designerul Cristian Pătrașcu
Lucruri pe care nu vrei să le vezi
Una dintre regulile designului „bun” este că anumite elemente nu trebuie lăsate la vedere. Aici, am ascuns centrala termică și aerul condiționat din living în cadrul unei depozitări ce ascunde și mașina de spălat și aspiratorul.
Holul e cartea ta de vizită:
Am personalizat zona de hol , fiind prima și singura zonă pe care o vezi atunci când intri în locuință, printr-un dressing care ascunde tabloul electric și are niște uși cu un joc de șipci lemn-oglindă. Fâșiile de oglindă dau niște reflexii de lumină interesante.
Foto: Iulian Iacob