Cum au îmbinat designerii de interior gusturile complet opuse ale unui cuplu, în aceeași amenajare

Cum au îmbinat designerii de interior gusturile complet opuse ale unui cuplu, în aceeași amenajare

Arhitectul Sergiu Califar și echipa Pure-Mess Design , au fost nevoiți să jongleze cu elemente din stiluri de amenajare complet diferite într-un singur apartament. Prin rezultatul fabulos demonstrează că orice stil poate fi declinat în mai multe feluri și că orice combinație funcționează, cât timp e echilibrată.

Apartamentul are trei camere, 103 metri pătrați utili și se află într-un bloc nou. Proprietarii l-au cumpărat în 2020 și au colaborat pentru amenajare cu echipa Pure-Mess Design , care știa deja foarte bine spațiul, căci fusese implicată și în proiectarea complexului imobiliar.

Au preluat locuința cu parchetul și ușile montate, iar băile echipate cu gresie, faianță și sanitare. Proprietarilor le-a plăcut mult delimitarea foarte bună dintre zona de zi și cea de noapte: prima este în stânga holului de intrare, iar dormitoarele sunt în partea dreaptă. Astfel, partea de zi, dedicată oaspeților (living, bucătărie) este complet separată de cea privată.

Holul e spațios și a permis crearea unei depozitări suplimentare: cuierul este mascat într-un dulap vertical placat cu sticlă neagră, iar dressingul walk-in se află în spatele ușii placate cu oglindă, e primul lucru pe care îl vezi la intrarea în apartament.

Livingul are 39 de metri pătrați

„Amenajarea e un fusion, cu accente care pun în evidență modernitatea apartamentului dar merg pe o linie clasică și sunt asezonate cu texturi și finisaje glamour: inserții prețioase de marmură, jocul de accente aurii”, descrie arhitectul Sergiu Califar, coordonatorul proiectului. Mai povestește și că au căutat să îmbine cât mai echilibrat inserțiile clasice cu cele moderne, ca să împace preferințele aproape opuse ale celor doi proprietari asupra unor stiluri de amenajare.

Primul element pe care l-a propus proprietarilor a fost ceramica supradimensionată cu model de marmură din bucătărie.

A urmat canapeaua verde din living, care e desenată în detaliu de Sergiu și fabricată pe comandă. A lucrat mult la schițele ei și i-a luat ceva să găsească exact nuanța de verde pe care și-o dorea, dintr-o catifea mată. Canapeaua are o alură echilibrată, extrem de modernă, iar picioarele metalice îi preiau din masivitate și o fac să pară că plutește. Sergiu e foarte mândru de rezultat, a lucrat cu cei de la Our Design .

„Am ales să proiectez canapeaua de la zero, astfel încât să am flexibilitatea să îi stabilesc exact dimensiunile necesare spațiului nostru dedicat pentru living. Când proiectezi de la zero, te poți juca cu câțiva centimetri în plus sau în minus față de o canapea ce are module standard. În plus, am obținut astfel un cost prin care să ne încadrăm în buget”, explică arhitectul.

Peretele alb cu ancadramente creează o poză clasică, elegantă, și pune în evidență canapeaua ca element central. Pentru zona de dining, echipa a ales o masă extensibilă cu blat din ceramică.

Bucătăria e separată de living printr-un perete și uși de sticlă. Pe porțiunea de perete, Sergiu a aplicat un tapet la rolă cu textură de beton de la XT Deco și un brâu decorativ clasic, vopsit cu lavabilă neagră. Același decor este reluat și pe partea dinspre bucătărie a peretelui, oferind continuitate designului.

Plăci de marmură ceramică de 240 de centimetri

Bucătăria iese în evidență prin placarea din spatele mobilierului, ce se observă și din zona de dining, prin ușile de sticlă. Imprimeul de marmură, frezarea corpurilor suspendate și scaunele de bar reprezintă nota clasică, iar mânerele tip gola negre și electrocasnicele de la Franke inserția modernă.

Plăcile ceramice supradimensionate cu aspect de marmură din bucătărie sunt de la Tempini și duc spațiul la alt nivel. Insula este albă, minimalistă: „Mobilierul de insulă nu preia atenția asupra lui și lasă vizitatorul să consume până la capăt peretele principal al bucătăriei, pus în evidență de mobilierul alb”, explică Sergiu.

Note clasice și în dormitoare

Zona privată a casei cuprinde două dormitoare, ce reiau elemente din restul amenajării, ca sticla neagră și placajul de lemn.

În dormitorul matrimonial, două elemente ies în evidență: tapetul XT Deco și stâlpul masiv de structură, pe care designerii au preferat să îl scoată în evidență în loc să îl ascundă, și să îl integreze organic în amenajare. Patul tapițat e de la Domicilio , iar oglinzile fumurii folosite pentru dulapuri încălzesc atmosfera.

Cel de-al doilea dormitor a devenit o cameră versatilă cu depozitare masivă placată cu MDF alb vopsit și lemn. „În dormitorul mic, am înlocuit profilurile clasice prin frezările ușilor dulapului, iar pentru culoarul îngust și lung de la intrare am mers pe un tapet ritmat, cu linii verticale”, descrie Sergiu.

Amenajarea a început în vara anului 2020 și a durat aproape șapte luni. Bugetul a ajuns la aproape 45.000 de euro, din care mobilierul pe comandă a reprezentat aproape 40%. Cel mai costisitor a fost mobilierul de bucătărie. Restul a mers pe electrocasnice, plăci tip marmură, mobilier tapițat, mic mobilier, corpuri de iluminat, accesorii și montaj tapet, lavabilă și profiluri clasice.

Tips&tricks pentru amenajare cu Sergiu Califar:

Cum să jonglezi cu albul

Pentru a nu fi apăsătoare senzația lăsată de alb, am ales să o plasăm nu doar în vopseaua lavabilă, ci și în elemente aplicate (profiluri clasice), texturi și imprimeuri (tapetul cu fundal alb, dar cu linii verticale gri) sau în piese de mobilier (măsuțe de cafea, mobilier de bucătărie sau dulapul din dormitor).

Iluzii optice:

Profilurile decorative clasice se regăsesc și în dormitorul matrimonial, unde formează un ritm ce întrerupe senzația de culoar îngust și lung al intrării.

Foto: Andrei Tudoran


Leave a comment