Cum a folosit designerul de interior scafe, lustre, veioze și benzi led pentru a lumina un apartament cu trei camere situat la parter

Cum a folosit designerul de interior scafe, lustre, veioze și benzi led pentru a lumina un apartament cu trei camere situat la parter

Materiale de ultimă generație, marmură și multe lumini artificiale, printre care scafe cu lumină RGB și benzi led, ce creează diverse ambiente. Iată elementele care au transformat un apartament la roșu în casa mult visată pentru o tânără familie de antreprenori bucureșteni. Lucrările au durat opt luni, iar investiția a fost de 30.000 euro.

La începutul anului 2019, un tânăr cuplu de antreprenori s-a mutat de la două la trei camere. Și-au cumpărat un apartament la roșu (82 metri pătrați) în complexul Plaza Residence, din Militari, format din bucătărie, living, două dormitoare și două băi, pe care l-au amenajat cu ajutorul designerului Inga Bunduche .

Apartamentul a venit cu o compartimentare foarte bună, dar are și un dezavantaj: e situat la parter și intră puțină lumină naturală. Așa că Inga a folosit mai multe lumini artificiale în toate camerele, iar scafele sunt cu lumină RGB, astfel încât proprietarii își pot alege culoarea preferată în funcție de momentul zilei sau preferințe.

Punct de pornire: sistemul de sunet

Amenajarea este modernă și a pornit de la un sistem de sunet cu boxe mari, ce au trebuit încadrate fără a deranja vizual. După multe planuri și idei, Inga a proiectat o construcție de rigips care încorporează șemineul și televizorul și a pus boxele în nișele din stânga și dreapta peretelui, pe care l-a placat cu marmură gri închis Marazzi.

Tot în living a mai creat un bar și un spațiu de birou, pe care le-a marcat prin riflaje din lemn luminate cu bandă LED. Lustra este de la Soho Design și este exclusiv alegerea proprietarilor, care și-au dorit-o foarte mult.

Electrocasnice „camuflate”

În bucătărie, regăsim aceeași vopsea lavabilă din living, pentru o amenajare armonioasă. „Mobilierul negru, ce maschează perfect electrocasnicele, este realizat pe comandă de Zen Mob Design din TOPX , un material nou pe piață, rezistent la șocuri mecanice. Ca să îi dau o notă de culoare am adăugat un corp suspendat din PAL, într-o nuanță de natur”, spune Inga.

A incorporat frigiderul într-un corp de mobilier negru și a ales o masă neagră de la Mobirom , lângă care a pus în contrast scaune într-un galben intens de la Mobila Dalin .

Amenajarea dormitorului a pornit de la tăblia patului, ce se întinde pe toată lungimea peretelui. Tapițată cu material textil într-o nuanță închisă, e într-o nuanță ușor mai închisă decât peretele din spatele ei, finisat în mare parte cu vopsea lavabilă de la Benjamin Moore. Patul este cumpărat de la Joelle Furniture .

„Norocul nostru este că am găsit noptierele perfecte ca stil și culoare pe Vivre. Pentru mai mult efect, o porțiune a peretelui cu patul am placat-o cu plăci de parchet, același parchet din toată casa”, povestește Inga.

Cele două băi sunt un mix de finisaje: faianță, gresie, marmură și lemn, toate cumpărate de la Marazzi. Măștile de lavoar și oglinda din baia mică sunt de la IKEA , iar mobilierul din baia matrimoniala este făcut pe comandă la Zen Mob Design .

„Perdea” de lumină

A făcut mobilă pe comandă pentru holul lung și îngust și a placat dulapul cu oglindă, pentru a mări vizual spațiul. Tot în acest scop, a vopsit pereții în alb și a ales gresie deschisă la culoare, ce imită marmura. Tot aici, Inga a camuflat două grinzi inestetice de pe tavan, cu ajutorul unor construcții din rigips și al unui profil cu bandă LED încorporată. Rezultatul este o “perdea” de lumină ce cade peste pictura murală în alb și negru, opera artistei Adelina Gavrilă .

Amenajarea apartamentului a durat opt luni, cu o investiție de 30.000 euro.

Tips&tricks pentru amenajare de la Inga Bunduche

Dacă vreți să lucrați cu un designer de interior, apelați la el cât mai devreme posibil. În acest fel nu plătiți de două ori pentru mutatul prizelor și schimbarea finisajelor, dacă situația o impune.

Gândiți apartamentul ca un tot unitar. Spre exemplu, dacă aveți două băi alegeți finisaje din aceeași familie.

Aduceți arta în casa voastră! Renunțați la tablourile printate și mergeți la galerii, la târguri de vechituri sau apelați la artiști locali. Un perete pictat este de-a dreptul spectaculos în comparație cu unul finisat cu tapet.

Înainte de amenaja un spațiu gândiți-vă ce elemente doriți să păstrați din vechea casă și integrați-le din start în noua casă.

Înconjurați-vă de cel puțin un lucru care vă caracterizează: o operă de artă, un covor vechi, o stofă etc.

Foto: prin Inga Bunduche


Leave a comment