Culori vesele și soluții creative de mascare a centralei și nișelor într-un apartament redecorat cu 10.000 euro

Culori vesele și soluții creative de mascare a centralei și nișelor într-un apartament redecorat cu 10.000 euro

Atunci când vrei să oferi personalitate unui spațiu monoton, o variantă simplă și eficientă e să îi aduci un strop de culoare. Poți să păstrezi piesele de mobilier care îți plac și să le completezi cu unele noi, ca în această amenajare din București.

O tânără juristă de 28 de ani și-a cumpărat în 2017 primul apartament, într-un bloc nou din zona Piața Sudului din București. E un spațiu decomandat de 60 de metri pătrați care are două camere și o priveliște spre Parcul Tineretului. L-a cumpărat cu finisajele deja puse, iar când s-a mutat, l-a amenajat cu strictul necesar.

În 2020, a simțit că e timpul pentru o îmbunătățire și a apelat la arhitecții de la SiArh pentru a-i redecora livingul și dormitorul. Și-a dorit ca aceste camere să aibă mai multă personalitate și a ales nuanțe de galben și albastru pentru living, și nuanțe pastelate pentru dormitor.

Soluția ingenioasă de mascare pentru centrala termică din living

Apartamentul are un living cu o suprafață mare, aproximativ 24 de metri pătrați, în care e amplasată și centrala termică. Pentru că arăta inestetic, Silvia a mascat-o într-un corp de mobilier de sus până jos. Corpul include și o zonă de depozitare, unde tânăra își ține aspiratorul.

În plus, la intrare era o nișă care fragmenta geometria spațiului, pe care a mascat-o cu ajutorul dulapului cu pantofar și banchetă din hol.

Redecorarea a pornit de la dorința tinerei de a avea un spațiu colorat și jucăuș. Pentru că livingul trebuia să conțină mai multe zone cu funcționalități diferite, Silvia s-a folosit de mobilier pentru a le marca.

Amenajarea a durat cinci luni, iar costurile au ajuns la aproximativ 10.000 de euro cu mobilierul din living, inclusiv corpul de mascare pentru centrala termică, corpurile de iluminat, perdelele și accentele colorate, ca vopseaua și pernuțele decorative. Aproximativ 70% a costat mobilierul, inclusiv canapeaua extensibilă de la Mobexpert , 20% corpurile de iluminat și 10% vopseaua lavabilă colorată și manopera. Scaunele și măsuța sunt de la The Home , iar corpurile de iluminat de pe Lustre-Lampio . Pe comandă au făcut mobilierul din zona TV, dulapul din hol, riflajele și biroul.

Rozul pastelat personalizează dormitorul

În dormitor, au păstrat patul gri existent și dulapul și s-au folosit de culoare pentru a scoate spațiul din banal. Peretele cu tăblia patului e vopsit cu un model geometric în trei nuanțe pastelate, care se reiau la draperie și ușa dressingului. Noptierele sunt de la The Home iar perdelele și draperiile roz de la Zen Interior .

Modelul de pe perete a fost desenat și cotat de Silvia, iar în șantier meșterii au folosit bandă scotch pentru a obține liniile drepte. Silvia te sfătuiește să respecți timpul de uscare a vopselei pentru fiecare culoare, astfel există riscul de a se întrepătrunde culorile.

Tips&tricks de la arhitecta de interior Silvia Ionescu

Cum să integrezi culorile puternice într-o amenajare

Gama cromatică îndrăzneață oferă dinamism spațiului, reducând monotonia. Livingul arată diferit în funcție de unghiul din care îl privești, iar beneficiara mi-a confirmat acest lucru spunându-mi că în perioada de izolare s-a simțit confortabil în apartamentul ei mereu surprinzător.

Ce trebuie să știi despre riflaje

Riflajele sunt o modalitate de a delimita spațiile într-un mod translucid: ele obturează doar parțial și lasă lumina să treacă prin ele. Aici, m-am jucat cu riflajele pentru a marca și delimita diferitele zone ale aceluiași spațiu cu funcțiuni diferite.


Leave a comment