O familie din Buzău și-a dorit o amenajare care să îmbine clasicul cu modernul și să păstreze spațiul cât mai aerisit și curat. Așa că designerul a folosit majoritar mobilier cu linii clasice, pe care l-a temperat prin detalii contemporane și păstrarea ornamentelor la minim.
Locuința cu parter și etaj e o construcție nouă de 130 de metri pătrați, într-un cartier rezidențial din Buzău. Compartimentarea stabilită de dezvoltator s-a dovedit una potrivită nevoilor proprietarilor, un cuplu tânăr cu un copil mic. Parterul e împărțit în zonă de acces (vestibul, grup sanitar și debara) și living, dining și bucătărie, cu o scară din lemn masiv, făcută pe comandă, ce duce spre etaj. Aici sunt dormitorul matrimonial (cu baie proprie, dressing și balcon), camera copilului și biroul, ambele deservite de o baie cu acces din hol.
Cuplul și-a dorit o locuință elegantă, cu detalii în stil clasic, dar cu un aer modern, curat. Casa a fost gândită ca un refugiu după o zi obositoare de lucru, o oază de liniște față de haosul urban.
De amenajarea casei din Buzău s-a ocupat în 2019 arhitecta de interior Ștefania Bobaru de la Vim Studio . A preluat spațiul cu băile la gri și restul imobilului finisat cu lavabilă albă și parchet.
Mobilier clasic pe comandă în living și bucătărie
Zona de zi e personalizată prin mobilierul în stil clasic făcut pe comandă de Euphoria Kitchens Studio și prin piesele de impact, bine alese: masa de dining, ceasul de perete, corpurile de iluminat (toate de la Kare ).
În bucătărie, mobilierul are fronturi frezate din MDF furniruit, finisate alb mat. Chiuveta din compozit și electrocasnicele moderne negre creează un contrast puternic. Pentru mobilierul din hol, bibliotecă și zona de TV, arhitecta a propus același tip de fronturi.
Monotonia alegerilor clasice e spartă prin mixuri de texturi și materiale: lemn masiv frezat și o placare de ardezie pe corpurile din zona cu televizorul; un covor din piele naturală de vacă peste parchetul alb din living; structuri metalice la măsuța de cafea și corpurile de iluminat. Zona de relaxare cuprinde o canapea cu formă și tapițerie clasică, măsuță de cafea și mobilier pentru televizor. Covorul geometric din piele de vită e o inserție contemporană, care adaugă dinamism.
Personalizare până la cel mai mic detaliu
Dormitorul matrimonial are două zone cu impact vizual: peretele cu finisaj tapetat cu model antichizat și zona de machiaj dinspre fereastră.
În dormitorul copilului și biroul-cameră de oaspeți, designul e unul modern, cu tente scandinave, dat de mobilierul de la Ikea și Somproduct .
Accentul a fost pus atât pe funcționalitate, cât și pe estetică și fiecare spațiu a fost tratat de Ștefania individual – personalizarea se reflectă în compartimentare, proporția dintre funcțiuni, mobilier și accesorizare (sau lipsa ei). Amenajarea s-a derulat pe parcursul a șase luni, iar zona preferată a familiei a devenit masa de dining, cu ceasul de perete pe care și l-au dorit încă de la început.