Before&after: de la o simplă amenajare în baie la schimbarea radicală a unui apartament din Iași

Before&after: de la o simplă amenajare în baie la schimbarea radicală a unui apartament din Iași

Un cuplu și-a dorit o nouă amenajare pentru baie, dar a ajuns să regândească amenajarea întregului apartament de trei camere în care locuiește. Cum arată acum? Pe scurt, cristale, sticlă și catifea.

Doi tineri căsătoriți, Vlad și Cristina, și-au cumpărat în 2019 un apartament de 60 metri pătrați, cu trei camere, dintr-un complex nou construit, aproape de centrul Iașiului. L-au ales pentru amplasare, priveliște și terasă. Apartamentul era complet mobilat și s-ar fi mutat așa, pentru că abia așteptau să scape de chirie, dar nu le plăcea deloc baia roșie.

Au renunțat la tot ce era în vechea baie: gresie, faianță, obiecte sanitare, cadă.Pardoseala „urcă” și pe pereți pentru a crea continuitate în spațiul nu foarte mare.Oglinda pare un tablou, pentru că e înconjurată de faianță decorativă și iluminată de un spot.

Au hotărât să facă un nou plan de amenajare pentru baie și doar pentru baie. Pentru asta au apelat la Simona Tudorachi, designer de interior la Evia , să le facă o propunere mai apropiată de gusturile lor. „Mi-au spus că vor ceva wow. Ea este o fire mai extravagantă, îndrăzneață, fashionistă. Iubește culoarea, cristalele, accentele aurii și texturile prețioase, așa că provocarea a fost să creez un echilibru, o poveste, o armonie între cerințele Cristinei, țelul meu fiind să-i îndeplinesc toate dorințele.”

Amenajare în baie: de la gresie roșie la paravan de sticlă și model de marmură

Designerul le-a propus pentru baie o combinație elegantă: gresie tip marmură, faianță argintie și o lustră cu cristale de la Ideal Lux. Finisajele sunt deschise și lucioase, dușul are scurgere în pardoseală și e separat de restul băii printr-un paravan de sticlă – toate aceste „trucuri” fac spațiul să pară mai generos.

Simona a creat două nișe în peretele care maschează rezervoarele îngropate, ca să profite de spațiul astfel creat. „Știam că ei dețin o colecție impresionantă de parfumuri, că acolo va fi locul lor și, pentru un efect luxury , am îmbrăcat pereții cu plăcile argintii de la Porcelanosa.”

La final le-a plăcut atât de mult noua amenajare din baie încât au continuat amenajarea apartamentului în același stil.

Din vechiul apartament s-au păstrat doar parchetul și ușile

În bucătărie, Vlad și Cristina ar fi vrut să păstreze mobila deja existentă, dar semăna cu cea din fosta baie și nu se mai potrivea cu noul stil al casei. Au renunțat în final și la ea, apoi la tot din apartament până au rămas doar parchetul laminat și ușile.

Înainte de reamenajare, tot apartamentul avea mobilier de serie și se pierdea mult din spațiul util. „În apartamentele mici și medii, e important ca mobila să fie adaptată fiecărui colț, să profite de orice centimetru pătrat și să ascundă viciile proiectelor”, crede Simona.

Noul mobilier de bucătărie e din MDF alb lucios în partea de sus și MDF gri mat Agave, în partea de jos și la coloana care maschează frigiderul. Iar ca să creeze spațiu în cei trei metri liniari de bucătărie open space, au eliminat mașina de spălat vase.

Accentele metalice din bucătărie sunt reluate în living: masa de cafea are blat de sticlă și bază aurie, mobilierul pentru TV are detalii metalice, la fel corpurile de iluminat. Canapeaua tip colțar e de la Canapelux .

Mobilierul pentru TV este format dintr-o placă de PAL, deasupra căreia au lipit plăci din MDF cu forme neregulate, cu spații de doi centimetri între ele, lăsate pentru profilele Stiplex aurii, prinse de placa de PAL.

Din living se iese în terasă, amenajată cu mobilier de grădină de la Mobexpert, perne, pături și texturi confortabile.

Catifea și cristale în dormitor

„Am încercat să fac o trecere fină între livingul cu accente metalice aurii și restul camerelor, unde am folosit alte elemente, decorând mobilierul alb din hol cu discrete accente aurii. Cristalele se potrivesc mai bine cu argintiul din punctul meu de vedere, îl înnobilează, așa că am ales această combinație în baie și zona de noapte”, povestește Simona.

Dormitorul are o notă prețioasă datorită materialelor folosite: cristale, catifea, oglinzi. E o cameră de doar 12 metri pătrați, dar pare mai mare pentru că designerul a folosit mobilier alb lucios, oglinzi și o tăblie tapițată care urcă până în tavan, ca să nu întrerupă spațiul și să îi dea continuitate.

Bugetul s-a ridicat la aproximativ 30.000 de euro, iar mobilierul pe comandă, desenat de Simona și executat de Euroevi , a costat cel mai mult.

Foto: Andrei Dragomir


Leave a comment