Apartament renovat de la zero într-un bloc interbelic de pe strada Polonă

Apartament renovat de la zero într-un bloc interbelic de pe strada Polonă

Atunci când vezi potențialul unui apartament, treci cu vederea neajunsurile majore, cum ar fi starea avansată de degradare. Este și cazul acestui apartament de trei camere, care nu mai fusese renovat de 20 de ani. Lucrările de amenajare au fost complexe și au cuprins inclusiv schimbări ale traseelor instalației sanitare.

Proprietarii sunt un cuplu cosmopolit de bucureșteni, care au cumpărat acest apartament de 90 metri pătrați ca să-l dea în chirie, iar pentru proiectul de amenajare au colaborat cu arhitectele de la Jooca Studio . Aceeași echipa cu care au lucrat și pentru apartamentul în care locuiesc, despre care am scris aici.

Apartamentul se află într-o clădire interbelică, construită în anul 1947. A fost cumpărat la sfârșitul anului 2018, însă nu se mai locuise în el de peste 20 de ani. Dată fiind starea avansată de degradare in care se afla, proiectul a inclus ample lucrări de renovare, desfășurate pe patru luni.

”Am schimbat instalația electrică și sanitară, am decoperat pereții până la cărămidă și am refăcut tencuiala de la zero. În plus, am scos tot parchetul și am turnat șapă în tot apartamentul. Practic, am refăcut 70% din parchetul existent, căruia i-am adus completări cu un parchet nou, realizat pe comandă”, spun arhitectele.

Livingul, diningul și bucătăria sunt despărțite de un glasvand, care lasă zonele să comunice liber.

Pentru că poziționarea țevilor și a scurgerilor nu coincidea cu noul plan de amenajare, aproape toată instalația sanitară a fost retrasată, permițând astfel mutarea bucătăriei in open-space. Proprietarii și-ar fi dorit să mărească baia de serviciu, însă au renunțat la asta pentru că trebuiau să aștepte mult după autorizațiile de demolare.

În ciuda acestor modificări și a stilului modern de amenajare, au fost păstrate câteva elemente vechi, care să reamintească de perioada istorică a locului. Astfel, parchetul a fost restaurat, iar gresia din zona de intrarea  a fost păstrată. În aceeași idee, în holul secundar și în bai, a fost aleasă gresie cu model retro, iar caloriferele vechi au fost înlocuite tot cu unele din fonta, cu un design vintage. “Pe pereții spațiilor principale, am montat câteva profile decorative, care oferă un iz de eleganță într-o atmosferă modernă”, completează arhitectele.

Amenajarea este în culori neutre, cu piese de mobilier în nuanțe similare cu pereții. Câteva accente de culoare sparg monotonia spațiului și îi dau un aer fresh: canapeaua și fotoliul din living,  fotoliul din dormitor sau draperiile din birou.

Piesele mari de mobilier au fost realizate pe comandă la la Retrodraft, iar canapeaua și patul la SuperSofa. Restul pieselor au fost cumpărate de la Luminna, Ioooi, NordaShop, Arnstore și SomProduct. Per total, amenajarea a costat 65 ooo euro.

Tips&tricks by Jooca Studio

Parchet restaurat

Daca ai un parchet din lemn masiv și decizi să îl restaurezi, este posibil să trebuiască refacerea întregii șape. Alege cu grijă firma care se ocupă de acest lucru, deoarece este o muncă ce necesită multă atenție și pricepere.

Imobil vechi

Dacă vrei să cumperi un apartament într-un imobil vechi, ai în vedere că lucrările și costurile pentru renovare vor fi destul de ridicate. Alege o echipă de construcții foarte bine pregătită și materiale de cea mai bună calitate. Altfel, riști să refaci lucrările de mai multe ori.

Creativitate la pătrat

Când spațiul te constrânge, creează un duo format din birou și spații de depozitare. Combină spațiile deschise cu cele închise și folosește una-două pete de culoare, anti-monotonie.


Leave a comment