Un apartament cu trei camere amenajat cu mobilier pe comandă, în turcoaz, alb și gri

Un apartament cu trei camere amenajat cu mobilier pe comandă, în turcoaz, alb și gri

Într-un apartament cu trei camere de pe Bulevardul Ion Mihalache, o familie trăiește în culori pastelate și liniștitoare, design nordic și detalii retro.

Atrași de zona semi-centrală, de blocul nou, de compartimentarea bună și de suprafața mare, doi bucureșteni de 40 de ani, soț și soție, cu un băiețel de opt ani, au cumpărat un apartament cu trei camere (100 metri pătrați), din zona Ion Mihalache. Împărțit în bucătărie, living, două dormitoare și două băi, apartamentul a fost cumpărat la alb, cu finisajele montate.

De amenajarea interioară s-au ocupat arhitectele Alexandra Stamate și Ana Maria Vasile, de la Jooca Studio. Au pornit de la ideea unui spațiu cald și luminos, și au creat un decor în culori pastelate, care are ca numitor comun diverse nuanțe de albastru.

Livingul este un spațiu mare și luminos, delimitat parțial de hol printr-un corp de mobilier cu față dublă: pe partea cu livingul are rol de bibliotecă, iar pe partea opusă este spațiu de depozitare. Prin poziționarea bibliotecii spre hol, ceilalți pereți din living „respiră”, iar spațiul nu este sufocat.

Canapeaua, principala pată de culoare din zona de zi, este modulară și, mai mult, se transformă în pat. Peretele din spatele ei a fost decorat cu chenare pastelate, vopsite cu lavabilă, elemente ce se regăsesc în mai multe încăperi. Acestea sunt scoase în evidență de câteva accente de metal negru, extrem de grafice.

Suprafața mare a livingului a permis includerea unui dining, orientat spre geam. Mobilat cu o masă cu blat din lemn masiv, cu margini nefinisate, și picioare metalice, alături de scaune tapițate gri, locul de luat masa are un autentic look nordic.

Aer retro

Bucătăria are un ușor aer retro, datorită fronturilor profilate din MDF vopsit. Și aici există culoare, prin dulapurile turcoaz de pardoseală, sarea și piperul încăperii. Un loc special din bucătărie este o a doua, dar mai micuță zonă de dining. Mobilat cu masă și patru scaune, e marcată de câteva arcade din lemn stratificat, decorate cu plante, ce îți dau impresia că te afli pe o terasă, undeva într-un spațiu exterior. Blatul mesei și frontul de lucru sunt din lemn masiv tratat.

Albastru combinat cu culori pale

Patul din camera copilului are tăblii inegale, într-un verde aprins.

Pentru amenajarea dormitorului matrimonial, Alexandra și Ana Maria au reluat ideea chenarelor colorate din living și a decorat astfel peretele opus patului. În completarea lor a adus o comodă din lemn și MDF vopsit și două tablouri abstracte. La intrarea în cameră, pus un un dulap înalt până în tavan, la capătul căruia e o mică etajeră. În felul ăsta, nu mai pare atât de voluminos și apăsător.

Camera celui mic schimbă puțin registrul și îl mută într-o notă mult mai jucăușă. Tăblia patului este formată din mai multe module cu forme rotunjite. Alexandra a ales o tapițerie verde, pentru că este culoarea preferată a mezinului. O noptieră albastră, un tablou cu temă marină și o aplică completează decorul.

Întregul proiect de amenajare a durat circa trei luni și a costat 30.000 euro. Partea inițială, cea de șantier, care a constat în ajustări pe partea de instalație electrică, reparații ulterioare și vopsitorie, a durat trei săptămâni. Mobilierul pe comandă a durat în jur de două luni, iar pentru restul obiectelor comandate au mai fost necesare două-trei săptămâni.

Resurse

Mobilier la comandă: Retrodraft

Corpuri de iluminat: Ioooi , ArnStore și Ikea

Scaune: Mobila Dalin și Ioooi

Canapea: Atelier Super Sofa

Covoare: Rugvista

Draperii și perdele: Igloo Design

Tips&tricks pentru amenajare de la Jooca Studio

De cele mai multe ori, chiar și la apartamentele din blocuri nou construite, pereții sunt strâmbi. Dacă vreți, de exemplu, să folosiți plăci ceramice de mici dimensiuni, asigurați-vă ca zona respectivă este dreaptă. Altfel, vor apărea diferențe de planeitate între plăci. La plăcile mai mari, aceste diferențe se pierd și nu sunt la fel de vizibile.

Pentru a da un aer cald amenajării, folosiți lemn masiv. În baie și bucătărie, este important să îl tratați împotriva umidității.

Dacă vreți să decorați pereții cu chenare, trasați forma acestora, izolați marginile cu scotch, după care începeți să aplicați vopseaua.

Dacă ați folosit multe culori pastelate, veniți în completarea lor cu plante naturale. Acestea fac echipă perfectă și dau un aer fresh amenajării.

Foto: prin Jooca Studio


Leave a comment