Bucătărie în locul fostului garaj și recompartimentare totală într-o casă cu etaj din Corbeanca

Bucătărie în locul fostului garaj și recompartimentare totală într-o casă cu etaj din Corbeanca

Când îți cumperi o casă, sunt șanse relativ mici să găsești una care să corespundă tuturor preferințelor tale. De voie, de nevoie închizi ochii la mici inconveniente, în ideea că vei trece peste ele sau că le vei rezolva în timp. În această situație se află și o familie de antreprenori din Corbeanca, care după cinci ani au decis că este momentul să își recompartimenteze casa. Astfel, toate camerele au suferit modificări, ceea ce a dus inclusiv la schimbarea instalațiilor sanitare și electrice.

În 2010, o familie de bucureșteni a decis să se mute din agitația orașului, dar să fie în același timp relativ aproape de București. Drumurile i-au purtat către Corbeanca, unde cei doi au găsit o casă de 300 metri pătrați, cu patru dormitoare și două băi. Chiar dacă parterul era prea mic pentru gustul lor și la etaj era o singură baie, au hotărât că merită investiția. În decizia luată a cântărit și părerea fetiței lor de opt ani, căreia i-au plăcut casa și curtea aferentă.

Cinci ani mai târziu, proprietarii și-au spus că este momentul să treacă la acțiune și, cu ajutorul designerului de interior Luisa Chiana , au recompartimentat întreaga casă din Corbeanca. Cu această ocazie, au și reamenajat în totalitate parterul. 2021 este rezervat camerelor de la etaj.

„Pentru început, parterul a fost extins cu 20 metri pătrați, în urma integrării garajului în zona de zi. Pe locul fostului garaj a fost amenajată bucătăria, iar în locul vechii bucătării a fost organizat diningul. Cele două spații comunică liber, proprietarii fiind mari amatori de open space”, povestește Luisa.

Tot la parter, o parte a peretelui care separă livingul de actualul dining a fost dărâmat, pentru a crea loc de trecere între cele două zone. La etaj, Luisa a inclus o terasă în suprafața unuia dintre dormitoare, a construit  încă o baie și a mărit-o pe cea existentă. Inevitabil, lucrările de recompartimentare au adus cu ele schimbări ale instalațiilor electrice și sanitare, precum și înlocuirea tuturor finisajelor. Totul a fost gata în șase luni.

„Am dorit să integrez în amenajarea pasiunea proprietarei pentru zona Mediteranei. Astfel, turcoazul finisajelor îi mai alină puțin dorul de vacanțe”, spune Luisa. Iar în contrabalans cu aerul rece al turcoazului a fost folosit galben, pentru căldura și energia pe care o emană. Rezultatul este un spațiu cald și vibrant în egală măsură.

Mobilierul este aproape în totalitate lucrat la comandă din MDF, exclusiv după schițele Luisei, cu excepția scaunelor din dining. Acestea sunt piese păstrate din vechea amenajare, la care proprietarii nu au dorit să renunțe. Pentru a fi integrate în decor, le-a fost schimbată tapițeria și vopsită structura.

„Am dat o importanță majoră livingului: este un spațiu comun, cu impact mare asupra invitaților. Practic, este camera pe baza căreia îți faci o idee generală despre întreaga amenajare a casei”, explică Luisa.

Dar au avut loc schimbări și în exterior. Mai exact, în curte au fost construite o piscină și un foișor acoperit. Astfel, putem spune că pe timpul verii curtea se transformă în piesa de rezistență a casei. Aici este locul unde familia petrece cel mai mult timp, înconjurați de prieteni.

Tips&tricks pentru amenajare de la Luisa Chiana

Creează echilibru Atunci cand alegi să folosești culori tari, precum turcoaz, vino în completare cu elemente albe sau bej, pentru a se crea echilibru cromatic.

Alege parchetul potrivit Dacă ai încălzire în pardoseală, folosește parchet cu grosimea de 12 milimetri, fie el laminat sau stratificat.

Delimitează spațiile Când vrei să separi două zone, de exemplu livingul de dining, o bibliotecă poate fi soluția ideală. Un perete poate da senzația de înghesuială, de spațiu mai mic și mai slab iluminat.

Lumini surprinzătoare Chiar dacă vorbim de baie, un candelabru este o alege potrivită, surprinzătoare și elegantă în aceeași măsură. Cu o singură condiție: încăperea să aibă o înălțime mai mare de 3,5 metri.


Leave a comment