Before&after: un apartament de 65 metri pătrați banal și întunecos a devenit cozy și luminos

Before&after: un apartament de 65 metri pătrați banal și întunecos a devenit cozy și luminos

Transformarea unui apartament banal și întunecos într-o locuință caldă și plină de lumină nu este un proiect tocmai ușor nici pentru designeri cu experiență, cu atât mai puțin pentru cineva aflat la început de drum. Însă de undeva trebuie să începi și asta a făcut și Camelia Raciu, o tânără care, după zece ani de lucru într-o multinațională, a decis să urmeze un curs de design interior și să își pună pasiunea în practică.

Cu puțină susținere din partea prietenelor s-a întâlnit cu primul ei proiect, amenajarea apartamentului cu două camere al unui cuplu tânăr, ce se mutase în vechiul apartament al părinților și își doreau să îl transforme într-o casă mai luminoasă și cozy, potrivită vârstei și stilului lor.

Apartamentul deja suferise modificări la structura inițială, pereții ce compartimentau bucătăria fiind eliminați cu câțiva ani în urmă, însă, chiar și așa, din cauza mobilierului și finisajelor, spațiul părea întunecos și înghesuit. Așa că treaba Cameliei de la Lagom home a fost să lumineze lucrurile, mai cu seamă din finisaje și decor. A avut la dispoziție un buget de 10.000 de euro pentru a face asta, care pe parcurs a suferit modificări și a ajuns la circa 12.000.

Parchetul clasic dă o notă de eleganță și continuitate spațiului

Probabil cea mai importantă schimbare a fost la nivelul pardoselii. Spațiul deschis din hol și bucătărie era placat anterior cu gresie, într-o combinație de culori nu tocmai inspirată. Cum însă în living și în dormitor exista un parchet model clasic, soluția propusă de Camelia a fost crearea unui spațiu unitar și fluid prin folosirea aceluiași tip de parchet și în restul casei.

Mobilierul de bucătărie bleu luminează și are un aer fresh

Pentru că proprietara avea ceva emoții în legătură cu folosirea lemnului în zonele mai intens utilizate din acest spațiu deschis, la intrarea în apartament și în dreptul blatului de bucătărie, Camelia a folosit gresie. Și aici a trebuit aleasă astfel încât să poată fi intercalată cât mai natural cu parchetul, iar modelul pentru care a optat este unul ce imită marmura. El continuă și pe peretele de deasupra blatului de lucru , în plăci mai mari de gresie însă.

Piesa de rezistență a noii bucătării este mobilierul bleu-cyan, culoare ce îi place foarte mult proprietarei și pe care și-o dorea de mult timp. Mobila a fost făcută la comandă la Fronte , iar liniile simple, alături de nuanța aleasă, dau luminozitate și un aer fresh. Masa îndrăzneață de la The Home și scaunele IKEA , completează spațiul perfect.

Nuanțe asemănătoare pentru baie, însă abordare complet diferită

Și baia a suferit o transformare totală, de la un spațiu banal la un loc zen și luminos. Camelia a ales gresia și faianță în nuanțe similare celor din bucătărie, însă ușor diferite.

„Spațiul pare mai aerisit și mai luminos cu pereții mai puțin încărcați. Am renunțat și la gresia închisă la culoare și asta a contribuit la crearea iluziei de spațiu mai larg,” spune Camelia.

Și obiectele de mobilier au fost schimbate, cada fiind cea care a presupus cele mai mari costuri, dar și mutarea scurgerii. Dulăpul este făcut și el la comandă. Ușa maro din baie, precum și cele de la dormitor și living au fost înlocuite și ele cu unele albe noi, pentru a se integra mai bine cu noile nuanțe și a da un plus de lumină.

Dormitor și living, schimbare din detalii

În living și în dormitor, Camelia nu a intervenit foarte mult. În ambele camere a păstrat mobilierul original și a umblat mai mult la detalii. În dormitor, noutatea este spațiul de depozitare modular deschis de la IKEA, fotoliul și măsuța de la Zara Home și noptierele, care sunt de fapt niște tabureți reinventați de la The Home, care imită marmura, dar sunt din metal.

În living, canapeaua a fost mutată din centrul camerei și au apărut o măsuță de cafea nouă și câțiva tabureți, precum și un bar de la Retros .

Nu ține cont de trenduri

„Important atunci când realizezi o amenajare nu este neapărat să ții cont de cele mai recente trenduri, ci de ceea ce își dorește clientul și, mai ales ce se potrivește spațiului și îl pune cel mai bine în valoare. Sigur că trebuie să fii la curent cu noutățile, dar întotdeauna adaptează la proiectul specific.

Finisajele sunt importante

Atunci când îți stabilești bugetul pentru o amenajare, ai grijă să aloci o sumă semnificativă și finisajelor. Acestea pot face o mare diferență, așa că este important să optezi pentru lucruri de calitate. Cu toate că pot părea lucruri mici, schimbă semnificativ un spațiu și setează totalitatea generală.”

Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedecoo și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Camelia de la Lagom home .


Leave a comment